Sort Sol | 20 - 21 September 2019 | 2-dage

Oplev det smukke naturfænomen når millioner af stære holder rest i Tøndermarsken, vi besøger også Højer pølser og Schackenborg Slotspark

Dag 1

Afgang fra Nordjylland, hvor vi kører mod det sønderjyske, nærmere bestemt Højer. Her besøger vi den berømte Slagter (Højer Pølser med over 300 guldmedaljer) med smagsprøver og mulighed for at købe af lækkerierne. Her indtager vi frokosten ca. kl. 12.30. Efterfølgende er det tid til grænsehandel, inden vi kører til vores hotel Landhaus Smaga i den tyske grænseby. Vi tjekker ind, får os lidt suppe, og så mødes vi med vores lokale guide fra Sort Safari, som tager os med ud i marsken, hvor stærene forhåbentlig vil opføre deres smukke ballet for os. Vi vender tilbage til hotellet omkring kl. 20.30, hvor vi spiser aftensmad.

Dag 2

Vi starter dagen med morgenmad på hotellet, hvorefter der er Tjek ud. Så tager vi på en guidet tur på vestegnen med guide fra Sort Safari, hvor vi bl.a. besøger Schackenborg Slotspark. Kl. 13.00 er der frokost på Schackenborg Slotskro med efterfølgende kaffe.

Information om Sort Sol:

En popurlær naturoplevelse. Hvert forår og efterår holder milioner af stære rast i området på deres forårs-/efterårstræk (mellem Frankrig og Svalbard) i Tønder marsken. Før stærene går til ro for natten, tegner de store flokke fascinerende mønstre på hilmen - dette kaldes ”Sort Sol”. Om morgenen ved solopgang starter stærene igen for at finde føde. Denne ballet ses flere steder i landet, men størst er der i Tøndermarsken, hvor stærene kommer for at æde stankelbens og gåsebiller larverne i de fugtuge græsområder. Om dagen søges føden i de ydre dele (koge) af Tøndermarsken, og om natten søger de så ind til områderne med tagrør, hvor de overnatter. Efter et par dage flytter stærene en smule, fordi tagrørene er for slidte og for at snyde rovfuglene. Derfor kan man aldrig være helt sikker på, hvor stærene går ned til overnatning. 

Inkluderet i prisen:

  • Kaffe og rundstykke på dag 1, samt en lille en til halsen
  • 3-stjernet hotel m/1x halvpension
  • 1x Frokost hos Højer pølser
  • Sort Sol med guide
  • 1x Frokost inkl. 1 øl/vand, kaffe på dag 2.

 DKK 150,- i eneværelsestillæg 

 Husk!! Pas, varmt tøj, siddeunderlag og praktisk fodtøj og evt en kikkert.