Sort Sol

Stæreballet over Tøndermarsken

Oplev det smukke naturfænomen Sort Sol, og besøg også Højer Pølser og Schackenborg Slotspark på en uforglemmelig tur d. 21-22. september!

Hvert år holder millioner af stære rest i Tøndermarsken på deres forårs-/efterårstræk (mellem Frankrig og Svalbard). Før de går til ro for natten, tegner de store flokke fascinerende mønstre på himlen, som kaldes Sort Sol. Det er ganske enkelt en naturoplevelse ud over det sædvanlige!

Om morgenen ved solopgang starter stærene igen for at finde føde. Denne ballet ses flere steder i landet, men den er mest kendt i Tøndermarsken, hvor stærene kommer for at æde larver i de fugtige græsområder. Om dagen leder de efter føde i de ydre kroge af Tøndermarsken, og om natten søger de ind til områderne med tagrør, hvor de overnatter. Efter et par dage flytter stærene sig en smule, både fordi tagrørene bliver for slidte og for at snyde rovfuglene. Derfor er man aldrig helt sikker på, hvor de overnatter.

Sort Sol

Program

Afrejse

Kl. 06.30 Aars, Kimbrer Kroen

Kl. 07.05 Hobro, Busterminalen

Kl. 07.30 Bjerregrav, Midtbus Jylland

Kl. 07.50 Viborg, Eksercerpladsen

Vi kører fra Nordjylland fra morgenstunden og får formiddagskaffe på vejen, inden vi rammer det sønderjyske, nærmere bestemt Højer. Her besøger vi den berømte slagter, Højer Pølser, ja, dem med de mange guldmedaljer, til et lækkert pølsebord. Der er selvfølgelig mulighed for at købe nogle af lækkerierne med hjem også. Efterfølgende er det tid til grænsehandel, inden vi kører til vores hotel Landhaus Smaga i den tyske grænseby Süderlügum. Vi tjekker ind, får os lidt suppe, og så mødes vi med vores lokale guide fra Sort Safari, som tager os med ud i marsken, hvor stærene forhåbentligt vil opføre deres smukke ballet for os. Vi vender tilbage til hotellet omkring kl. 20.30, hvor vi spiser aftensmad.

Efter morgenmaden pakker vi vores bus og tager på tur rundt i marsklandet med flere stops undervejs. Vi slutter af i Schackenborg med slotssafari og rundvisning på slottet. Kl. 13.15 er der skøn frokost på Schackenborg Slotskro inklusiv en genstand.

Vi regner med at være hjemme igen mellem 18 og 19.

Pris DKK: 1.995,- 

Enkeltværelsestillæg pris DKK: 200,-