Dag 1

Afgang fra Møldrup hallen kl.: 08:00, vi kører til sønderjylland nærmere bestemt Højer, vi får kaffe og rundstykker på vejen derned. Vi besøger den berømte slagter (Højer Pølser m/300 guldmedaljer) med smagsprøver og mulighed for at købe lækkerier. Her indtager vi vores frokost. Derefter kører vi til vores hotel Landhaus Smaga i den tyske grænseby Süderlügum. Vi tjekker ind og kort efter mødes vi med vores lokale guide fra sort safari, som tager os med ud i marsken hvor stærene forhåbentlig vil opføre ders smukke ballet for os. Retur til hotellet hvor vi kl.: 21:00 skal indtage vores aftensmad. NB. Vi finder et tidspunkt hvor vi kan handle. 

Dag 2

Efter overnatning og morgenmad pakker vi bussen og kører til Blåvand, hvor vi ser bunkermuseet Tirpitz. Inden vi kommer til bunkeren spiser vi vores middag inkl. 1 øl / vand. Efter besøges sætter vi kursen hjem. Vi får kaffe og en småkage på vejen. 

Information om Sort Sol:

En popurlær naturoplevelse. Hvert forår og efterår holder milioner af stære rast i området på deres forårs-/efterårstræk (mellem Frankrig og Svalbard) i Tønder marsken. Før stærene går til ro for natten, tegner de store flokke fascinerende mønstre på hilmen - dette kaldes ”Sort Sol”. Om morgenen ved solopgang starter stærene igen for at finde føde. Denne ballet ses flere steder i landet, men størst er der i Tøndermarsken, hvor stærene kommer for at æde stankelbens og gåsebiller larverne i de fugtuge græsområder. Om dagen søges føden i de ydre dele (koge) af Tøndermarsken, og om natten søger de så ind til områderne med tagrør, hvor de overnatter. Efter et par dage flytter stærene en smule, fordi tagrørene er for slidte og for at snyde rovfuglene. Derfor kan man aldrig være helt sikker på, hvor stærene går ned til overnatning. 

Inkluderet i prisen:

  • Kaffe og rundstykke på dag 1, samt en lille en til halsen
  • 3-stjernet hotel m/1x halvpension
  • 1x Frokost hos Højer pølser
  • Sort Sol med guide
  • 1x Frokost inkl. 1 øl/vand, kaffe og rundstykke på dag 2.

 DKK 150,- i eneværelsestillæg 

 Husk!! Pas, varmt tøj, siddeunderlag og praktisk fodtøj og evt en kikkert.