Juletur til Viborg

Jul i Viborg: Et sandt juleeventyr udfolder sig fra d. 26. november til d. 23. december

Trænger din forening til en juleoplevelse? Så tag med os på juletur til Viborg, en af Danmarks ældste byer, der vanen tro byder på fredfyldt stemning i de gamle brostensbelagte gader og hyggelige hemmeligheder. Byen emmer af nostalgiske juledufte, smagsgodter, fristelser fra juleboder og særlige butikker i latinerkvarteret, som gør ekstra meget ud af julen.

Dagsprogram

Opsamling efter aftale, hvorefter bussen kører mod Viborg til en spændende dag.

Kl. 10.00 Dronning Margrethes Kælder

Vi starter i Dronning Margrethe den Førstes stemningsfulde, tønderhvælvede kælder, som kan føres helt tilbage til 1406, hvor hun købte en ejendom i Viborg. Legenden siger, at der går en løngang herfra til Domkirken til brug for de knap så kyske jomfruer. Rikke fra Viborg Museum giver os en introduktion til Viborgs historie, mens vi får lidt kaffe og brunkager, før vi går ud i middelalderbyen. Her kommer vi forbi amtmandens have og Sct. Mogensgade - en af Danmarks smukkeste gader. Psst… kælderen er normalt ikke åben for offentligheden og kan kun ses herigennem.

Kl. 11.00 Skovgaard Museet og Englehaven

Hvem savner du i julen? Det spørgsmål stiller Skovgaard Museet hvert år sine besøgende i sin skønne have, der i løbet af julen bliver fyldt med tusindvis af engle. En poetisk Viborg-tradition i det, der oprindeligt var en fængselsgård, men nu er forvandlet til den oplyste englehave. Sammen hænger vi engle op og mindes dem, som vi savner. Bagefter besøger vi museet, som ligger i en af de mest velbevarede barokbygninger og får en let introduktion til Skovgaard-familiens kunst af Kathrine Svanum Andersen.

Kl. 12.00 Frokost og ølsmagning på Viborg bryghus

Når sulten og tørsten melder sin ankomst, spiser vi en tapas-frokost på Viborg Bryghus, mens brygmesteren Antoni giver os en introduktion til bryghuset. Vi smager ikke mindre end seks forskellige øl.

Kl. 13.30 Shopping i Viborg på egen hånd

Nu er det blevet tid til gå på opdagelse i Viborgs knap 200 butikker, der udbyder alt fra mode fra de kendte mærkevarer til de små specialbutikker i Latinerkvarteret. Det oplagte sted at finde den helt perfekte, personlige julegave.

Kl. 15.00 Vi mødes på Danmarks måske mest magiske julemarked

På Danmarks hyggeligste torv og omkranset af det varmeste lys på årets koldeste, mørkeste tid samles voksne fra hele landet for at komme i julestemning. Du har ikke oplevet et julemarked, før du har været i Viborg. Det hele sker på Nytorv fra 1584. Her kan du gøre det gode loppefund, finde såvel det traditionelle julepynt og det håndlavede kunsthåndværk som den særlige smagsoplevelse, der kommer til at skabe de perfekte rammer om jul for dig og din familie. Vi sidder i lyshavet og nyder et glas gløgg og æbleskiver.

Kl. 18.00 Bussen vender snuden hjemad

Kunne det være noget for din forening, så giv os et kald allerede nu på 21 31 21 31 eller smid en mail på mail@midtbusjylland.dk - og gå ikke glip af byens juleherligheder!

Vores juletur til Viborg er arrangeret i samarbejde med Vi er Viborg.

Pris DKK: 549,- pr. person