Busrejse til Sprogø

Endagstur til historiske Sprogø d. 13. oktober

Tag på en spændende busrejse til Sprogø d. 13. oktober, øen mellem Fyn og Sjælland, der igennem tiden har huset nogle af Danmarks største konger. Heriblandt Christian 4 og, ja, også en kongemorder. Inden forbindelsespunktet blev til et værn mod voldlige sørøvertogter, brugte den fredløse Marsk Stig efter sigende øen som en base for netop sørøveri efter 1286-kongemordet.

Fyrtårnet fra 1868, som stadig står i dag, er bygget på resterne af Valdemar den Stores Borg fra 1167. Og de omkringliggende ruiner er de ældste fæstningsværker i Danamark. Sprogø har altså en rig historie – men også en mørk historie. Fra 1923 til 1961 blev omkring 500 ’moralsk defekte’ kvinder, betragtet som ’letfærdige’ og ’løsagtige’, sendt til anstalten Pigehjemmet. På ubestemt tid – og uden mulighed for at flygte. Senest er Sprogø-pigernes historie blevet skildret af Jussi Adler-Olsen på en dyster, trist facon i kriminalromanen ’Journal 64’, som ligeledes er blevet filmatiseret med ingen ringere end Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som Carl Mørck.

Gå forbi Pigehjemmets gulkalkede bygninger, og se ruinerne fra Valdemars Borg. Nu har du nemlig chancen for at komme på busrejse til Sprogø og opleve et stykke af Danmarkshistorien!

Busrejse til Sprogø

Program

Afgang – her kan du komme med fra

Kl. 06.30 Kimbrerkroen, Aars

Kl. 07.05 Hobro Busterminal

Kl. 07.30 Midtbus Jylland, Bjerregrav

Kl. 07.50 Eksercerpladsen, Viborg

Vi kører fra morgenstunden og nyder vores formiddagskaffe og et rundstykke på vejen. Når vi rammer Nyborg, spiser vi vores medbragte frokost (to sandwicher og en øl/vand), inden vi finder vores guide, som indleder en byvandring i Nyborg – Danmarks Riges Hjerte.

Vi besøger bl.a. den historiske Munkekælder under Korsbrødregården, som er dateret til at være Danmarks ældst bevarede verdslige bygning. Stedet er normalt lukket ned for offentligheden, men vi får lov til at komme et smut ned i kælderen. Herefter får vi serveret en lokal øl eller æblemost fra Det Kongelige Fadeburslen i Nyborg.

Efter byvandringen kører vi med bus til Sprogø og hører lidt om flora og fauna. Vi kommer forbi Pigehjemmet og kigger naturligvis også på resterne af Valdemars Borg, som er anlagt på samme tid som de ældste dele af Nyborg Slot.

Turen tager os også med over Storebæltsbroen, og på Ny Sprogø ser vi centrale dele af Storebæltsforbindelsen – det trafikale knudepunkt i Danmark.

På hjemturen nyder vi en 2-retters menu.

Pris DKK: 895,-